Crème de Nonnes (20-30 min.)

Det här är en uppdaterad och barnvänlig Crème Ninon, soppan som sägs vara uppkallad efter en kurtisan vid namn Ninon de Lenclos. Eftersom den här soppan varken innehåller champagne eller vispgrädde, har jag döpt om den till Crème de Nonnes (nunnesoppa). Basen är dock densamma.

2-3 personer
2 schalottenlökar, finhackade
1-2 tärningar ekologisk kycklingbuljong
3 dl vatten
4 dl Markattas ekologiska kokosmjölk (1 burk) 
5 dl små, gröna ärtor (frysta går bra)
saften av en halv citron
salt, peppar, chilipulver

Smält smör i en kastrul på medelstark värme, fräs löken och häll på vatten. Lägg i buljongtärning(-ar). Koka upp och rör om. Häll i kokosmjölken och koka upp igen.
Häll i ärtorna och småputtra i några minuter.
Voilà, klart!

Variationer
- servera med stekta laxstänger (lax skuren i smala strimlor), rom och klippt dill
- följ det asiatiska temat och förstärk med thaibasilika och citrongräs
- servera med stavar av grön paprika och gurka
- koka med grön paprika för lite beska, så har soppan sött, salt, syrligt och beskt
- byt ut ärtorna mot 3 potatisar och en kruka basilika




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0