Fler matbloggar

Är du intresserad av mat? Här finns fler bloggar...

www.matbloggar.com

Farfars favorit

När jag sitter här och skriver, kommer jag på en rätt som min farfar brukade göra. Den tar max tio minuter att göra och är supergod! Den går hem hos barnen oxå, en klar fördel.

Snabbkorv
1 påse frusen, stuvad spenat
1 paket korv av valfri sort

Gör slantar av korven och fräs hastigt i smör i en stekpanna. Värm spenaten på låg värme. Häll i korven.

Höstpasta med kräftor och soltorkade tomater

Ja, sedan jag skrev sist, har jag bytt kost (har inte alla det i dagens läge?) och gått över till blodgruppsdieten, som i mitt fall betyder semi-vegetariskt. Som ni alla vet, lever jag i en familj med riktiga köttälskare och följden blir att jag får laga vegetariskt för köttälskare - se där en matkategori som är unik!

När man äter vegetariskt är det mycket man behöver ha koll på: näringsinnehåll, fördelning kolhydrat/protein/fett, vad som passar för barn och inte, bara som en början.

3-4 portioner (alltså ingen matlåda för mig! :-( )
1 burk kräftstjärtar i lag
1 näve soltorkade tomater i olja
2 vitlöksklyftor
1 ägg
1 klick smör

salt
dill
pasta

Idag har jag blandat buccatini - som är en tjockare och ihålig variant av spaghettin, lite mer matig och mer att tugga på - och hampapasta från René Voltaire.

Börja med att koka pastan. Medan den kokar, skär du tomaterna och låter kräftstjärtarna rinna av. Skär vitlöksklyftorna i tunna skivor och stek dem på svag värme i smör och salt.

När pastan är klar, häller du av vattnet och lägger tillbaka den i kastrullen igen. Knäck över ett ägg, lägg i kräftstjärtarna, tomaterna och det mjuka vitlöksfräset. Krydda med dill, blanda och servera.

Middag på tjugo minuter blankt!

Idag serverade vi med färsk vitkål, blomkål och paprika.

TIPS: vitkål och blomkål är väldigt gott med tahini (gärna från Markatta)


RSS 2.0