GI-sallad till min älskling

Idag överraskar jag min köttälskande, GI-ätande älskling med en sallad skapad precis i hans smak. Just nu är han på väg hem, helt ovetandes om den kulinariska upplevelse som väntar honom.

1 portion, ca 15 min
8 rädisor, sköljda och skivade
en knippa färsk timjan, finklippt
3-4 skivor rostbiff, ihoprullade
7 cm Fuet, fransk korv, skivad
1/4 grönt äpple, urkärnat och skivat

några stänk citron
färskmalen pepparblandning (röd, vit, grön)

Skiva och lägg upp allt på ett fat så att det ser sådär fräscht ihopslängt ut. Strax före servering stänk över lite citron och ta några tag med pepparkvarnen.



Att ha lite kallskuret i kylen såhär års är praktiskt, både om man får spontanbesök och för att skämma bort sina nära och kära. Det är också gott att kunna improvisera lite till vardags. Bon apetit, mon amour!

Risotto

Det regnar visserligen ute, men idag är det vår i köket! Jag hämtade barnen tidigt idag och hade tid att laga en riktig risotto med våra favoritsmaker.

2 dl avorioris
1 liter grönsaksbuljong
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
olivolja
örtsalt
torkad och mortlad svamp (kantarell och trumpetsvamp)

6-7 skogschampinjoner
1 salladslök
en handfull rädisor
en stooor "kyckling"filé
quorn

Riset är det som tar tid och kärlek, börja med att finhacka lök och vitlök och bryn det med saltet i olivoljan på medelvärme. Under tiden kokas buljongen så att den finns till hands när riset börjar få färg.

Tillsätt riset i stekpannan (jodå!) och bryn till det blir lite mjukt och genomskinligt. Samtidigt börjar du steka kycklingen i strimlor med örtsalt, dragon och timjan.

Häll över en skvätt av den varma buljonen i pannan och rör om. Skiva och stek champinjonerna i smör och örtsalt. Skiva salladslöken och rädisorna och lägg upp i skålar. Fortsätt hälla över lite av buljongen i taget medan du rör om tills riset är alldeles mjukt och såsigt/klibbigt.

<img src="http://secretvoice.blogg.se/images/2012/dsc_0703_202030693.jpg" alt="">

Quornen har jag stekt i lite olja med örtsalt till mig eftersom jag inte äter kött.

<img src="http://secretvoice.blogg.se/images/2012/dsc_0705_202030451.jpg" alt="">

Nu är det serverat!

<img src="http://secretvoice.blogg.se/images/2012/dsc_0709_202030544.jpg" alt="">


RSS 2.0