Våren är här - let's grilla!




Våren är här och vi firar med att grilla. Jag måste erkänna att vi smög fram den redan i februari, när vi längtade som mest till våren. Grillen stod på vår skottade gång och pyrde utanför dörren. Det var så kallt, kommer du ihåg?

Nu är det vår och det syns inte en gnutta snö någonstans.

Grillat med guckor 3-4 personer
500 g fint kött
grillolja
worcestersås
citron

1 halloumiost

3 avocado

0,5 gurka
1 dl gräddfil
2 vitlöksklyftor
peppar salt

1 grön paprika
1 gul paprika
1 näve sockerärter

olja
vinäger

Idag skulle vi ha nötkött och jag hittade en fint marmorerad ryggbiff som maken marinerade. Grillen tändes och maken vakar över köttet och halloumin.

Jag och dottern gör guacamole genom att mosa tre avocado, blanda med en skvätt olivolja, salt och en pressad vitlöksklyfta.

Sen gör vi tzatsiki av en halv gurka, en dl gräddfil, en pressad vitlöksklyfta, citron, salt och peppar.

Maken gör en sallad på paprikorna och sockerärterna och marinerar dem också i olivolja, vitvinsvinäger, salt och peppar.

Efter vintern känns det så skönt att slippa ris, potatis och pasta. Vi avslutade med rosmarinknäcke och guacamolen. Enjoy!


Veckans meny med vårinspiration

Nu är våren här och grillsäsongen inleds imorgon. Vi startar enkelt med kött och goda guckor till. Sedan förut har äldsta barnet önskemål på mat en gång i veckan, men denna vecka följde lillan med och handlade. DÅ kom det önskemål för flera dagar!

Grillat med guckor
Halstrad lax med panerade grönsaker
Salviakorv med potatismos och löksky
Kyckling i lergryta
Mammas köttbullar (dvs mina)
Vegetariska enchiladas

Må väl där ute!

RSS 2.0