Mysfrukost

När man har varit på semester, så vill man gärna att känslan ska sitta i länge och ett enkelt sätt är att göra en riktig mysfrukost. Igår morse bjöd jag familjen på en riktigt bastant frukost som räcker hela dagen.

Äppelmuffins (8-10 stora)
3 dl vetemjöl
1 dl bovetemjöl
1-2 dl rårörsocker, efter smak
2 tsk bakpulver
125 g smör
2 dl mjölk
1 ägg
1-2 grovrivna äpplen
1-2 tsk kanel

Börja med de torra ingredienserna. Smält smöret och häll i mjölken, vispa i ägget. Rör ihop det torra med de våta till en jämn smet. Sätt ugnen på 200 grader och grädda i 25 minuter för stora muffins och 15-20 för små. Grädda i smord muffinsform.

Medan muffinsen sköter sig själva, klipper jag bacon och steker i en gjutjärnspanna tills de är lagom genomstekta. Allra sist gör jag pannkakor som serveras med rårörda lingon.

Amerikanska pannkakor
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk socker
1 krm salt
2 ägg
2,5 dl mjölk

Blanda de torra ingredienserna, häll över ägg- och mjölkblandning och rör med en gaffel så att det fortfarande finns klumpar i smeten. OBS! Låt den stå ett tag innan du gräddar.

Lägg upp bacon på varje tallrik och servera pannkakorna vartefter de blir klara. Toppa med lingon. Som efterrätt serveras kaffe till muffinsen och hela familjen är nöjd och glad hela dagen - värt att anstränga sig för, eller hur?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0