Vardagslyxig vårrätt med lammkorv

Den här rätten skapades och avnjöts ikväll till familjens stora glädje. Den innehåller tillräckligt med energi för att räcka under vårens växlande väder, samtidigt som man anar vårens ankomst med de färska grönsakerna som ingår. Den är också färggrann, vilket ger en bra mix av vitaminer och andra näringsämnen som din kropp behöver.

3-4 portioner
300 g lammkorv
1 stor orange paprika
400 g färsk broccoli
150 g gula och röda körsbärstomater
peppar
basilikaolja
citron  

1 dl svart eller rött råris
1,5 dl avorioris
1 ekologisk buljongtärning  

Dennarätt tar 30 minuter att laga, bortsett från koktiden på råriset som sköter sig själv. Börja med att koka råriset med en buljongtärning. Efter halva tiden, lägg till avorioriset med rätt mängd vatten. Räkna med total koktid på 1 timma för att få den rätta, lite såsiga konsistensen.  

Slanta lammkorven med en sax och stek i smör eller olja. Koka broccolin, strimla paprikan och halvera tomaterna. När korven stekt en stund, lägg till den kokta broccolin och paprikan. Precis innan servering, lägg till körsbärstomaterna, basilikaolja och färskmalen peppar. Häll gärna några skvättar citron över.

Variationer
Om ni har små barn hemma, kan det vara svårt med råris. Ta bort det och ha bara avorioris (koktid 20 min) eller använd pasta, quinoa eller bulgur istället.

Denna rätt kan man även ha på en buffé, lägg då till vita småkorvar av god kvalitet och lägg upp rätten på ett stort fat tillsammans med riset. Riset är färgrikt och bildar ett vackert blickfång på serveringsbordet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0