Ordning och reda i köket

Det är lätt hänt att det blir stökigt i köket på mer än ett sätt när man lagar mat. Därför kommer här några tips för att göra matlagningen enklare och med renare kök när du är färdig.

Oftast när man lagar mat, finns det dötid som du kan använda till att göra det där lilla extra som gör stor skillnad.

Börja med att plocka fram alla ingredienser och köksredskap du behöver. Ställ kastrullerna eller pannorna där de ska vara på spisen och ha slevar och annat lätt tillgängligt. Om du behöver röra om i maten är det en bra idé att lägga ett fat brevid spisen där du kan lägga slevar och andra kladdiga verktyg. Kom bara ihåg att allt som varit i kontakt med rått kött, fisk eller annat som kan innehålla bakterier ska hållas för sig!!!

Sedan sköljer, hackar och lägger ihop de råvaror som ska lagas tillsammans på samma ställe.

Medan maten puttrar eller steks, kan du ställa in alla förpackningar i skåpen igen. Torka av bänkytor och diskbänk. Ställ smutsiga kastruller eller fat i blöt. Duka, tänd några ljus och gör en sallad, alternativt lägg upp lite gott bröd i en korg.

Allting som du är klar med, ställer du undan eller diskar, så kan du äta i lugn och ro när maten är klar.

Smaklig måltid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0