Matig sallad med dinkel och salt röra

Efter några dagars högsommarvärme, är det onekligen sommar och menyn anpassas för att ge kroppen det den behöver nu. Komplettera med mycket vätska, kanske ett kallt iste som du får recept på här nedan. Vi var så hungriga igår att jag inte hann med att fotografera maten innan den försvann.

2-3 portioner
1,5 dl matvete av dinkel
1 tärning grönsaksbuljong från Biofood
1 avocado
kall kassler
0,5 gurka
2-3 små knipplökar
ca 10 körsbärstomater
ev en skvätt saft av en citron

2 kokta ägg
1 saltgurka

Koka matvetet med buljongtärningen enligt beskrivning på paketet. Skiva kassler och gurka och lägg dem runt kanten på ett uppläggningsfat. Skär tomaterna i fyra delar och hacka löken. Skiva avocadon och lägg allt som en krans runt fatet.

När matvetet är klart, lägg det i mitten av fatet och låt svalna.

Skala och hacka äggen, hacka saltgurkan. Blanda och lägg i en separat skål.

Vill du ha extra svalka, kan du hälla över citronsaften, lägga över en tallrik och ställa in i kylen några minuter först. I värme behöver vi dricka extra mycket vatten, men vi behöver också fylla på med salt och mineraler för att kroppen ska vara i balans.

Du märker att du har brist på mineraler om du blir "tjuvhungrig" eller sugen trots att du nyss ätit.

Om du har kräsna barn, spara lite av ingredienserna och lägg var för sig på barnets tallrik.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0