Kyckling med kassler och gyllenris

Rötmånaden är just över, men vi köper fortfarande fryst kyckling för säkerhets skull. Svensk förstås. Den här rätten kom till för att få sonen att äta grönsaker och ge dottern näring som är mjuk att tugga (idag kom tänderna!).

3-4 portioner
800 g kycklingbröst, skivad
100 g kassler i småbitar
100 g färska sockerärtor i lösvikt
0,5 purjolök, skivad
1 gul paprika
Trocomare örtsalt
vitpeppar
vitlök
basilika, färsk eller torkad
1 liten spansk citron
0,5 dl vatten
1 tsk Maizena

1,5 dl avorioris
0,5 dl rött råris
gurkmeja
0,5 buljontärning

Börja med att koka riset. Eftersom avorioris suger åt sig mycket vätska, hade jag i lite extra vatten. Totalt 5 dl vatten till 2 dl ris. Kokas i ca 40 minuter, men sköter sig själv.

Skiva kycklingen och stek i olivolja med vitlök, örtsalt och peppar. Hacka grönsakerna. Vill du att barnen ska äta, hacka sockerärtorna fint och de andra grönsakerna i lite större bitar. Lägg i kasslern, purjolöken och sockerärtorna.

Rör ut Maizenan i kallt vatten och häll i stekpannan. Låt puttra en stund innan du lägger i paprikan på slutet, den kan behöva ha lite tuggmotstånd. Häll saften av citronen över grytan och sjud lite till.

Sältan från kasslern och sötman från paprikan gifter sig fint med citronen och skapar en god helhet.

Kan varieras med chili och ingefära om man vill det, men var rädd om känsliga magar! It's a jungle out there.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0