Stekt lax med panerad zucchini

Efter en utflykt igår, kom vi hem och var lite urlakade. Då var det tur att det var lax på menyn.

3-4 portioner
4 laxfiléer
1 zucchini
0,5 dl havregryn och boveteflingor
bergssalt
trepepparblandning
1,5 dl röd och vit quinoa
1 buljongtärning från Biofood



Börja med att steka laxen på medelhög till svag värme med salt och färskmalen trepepparblandning med vitpeppar, grönpeppar och rosépeppar. Koka quinoan enligt anvisning på paketet.

Skölj och skiva zucchinin i halvcentimetertjocka skivor. Vispa ett ägg. Mixa grynen och flingorna tills de är som ströbröd. Om du har tid kan du rosta dem snabbt i stekpannan, annars häller du bara upp dem på ett fat. Doppa varje skiva zucchini i ägg på bägge sidor och sedan i ditt hemmagjorda ströbröd.

Stek med massor av smör eller olivolja. För extra sting, kan du använda olivolja med basilika.

Variation
Är du extra sugen på grönsaker, skippar du quinoan och panerar fler grönsaker som är i säsong: aubergine, tomat etc.

Perfekt sommarmat som ger energi och mättnad utan att tynga i sommarvärmen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0