Kycklinggryta med kokosmjölk - antiinflammatorisk

Nu när lilltjejen äter samma mat som vi, medan stora killen hårdnackat äter mindre portioner och gnäller vid matbordet, tar matlagningen en ny vändning. Mild, men god och varierad mat. Här finner du receptet på en kycklinggryta som kan varieras i smak och tycke.



3-4 portioner
3 kycklingbröst som tärnas och steks
1 röd lök
1 burk ekologisk kokosmjölk
en hand full körbärstomater
1 gul paprika
1 grön paprika
äggnudlar
2-3 vitlöksklyftor, pressade
trepepparblandning
salt (om du vill, det går bra utan)

Börja med att tina kycklingen. Såhär års köper jag fryst, svensk kyckling för att vara så säker som möjligt på att köttet kommer hem utan onödiga bakterier. Skär den sedan i så stora bitar att alla kan äta, i vårt fall tärningar om ca 1x1 cm.

Stek kycklingen tillsammans med strimlad rödlök. Häll över hela burken med kokosmjölk. Strunta i light-tjafset, riktig kokosmjölk ska det vara! Lägg i nudlarna som de är i pannan eller grytan.

När nudlarna är mjuka och det är några minuter kvar, häll i resten av de strimlade grönsakerna och låt puttra tills de mjuknat, men fortfarande har lite stuns i sig. Italienarna kallar det "al dente", bra idé!

Vår lilla har just spräckt trumhinnan och jag gör allt jag kan för att genom kosten se till att hon har de bästa förutsättningarna för att läka och slippa fler komplikationer i framtiden.

Variationer
Lägg till färsk spenat och salladslök.
Använd sockerärter istället för grön paprika.
Krydda med färsk chili, det skrämmer många virusar och bakterier på flykten, men var försiktig, de små smaklökarna ska tycka om det för att maten ska ätas och ha effekt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0