Frittata - lyxig, enkel vardagsrätt

Det här med frittata låter ju knepigt, eller hur? Utländskt är det också, man kan ju bli gråhårig för mindre, men det här är en klart underskattad rätt som är enkel att laga.

4 portioner
10-12 ägg
0,5 dl mjölk eller Oatly
ca 1 dl riven, smakrik ost
lite peppar
örtkrydda

Sätt ugnen på 175 grader och smörj ugnsformen. Vispa äggen med kryddor och riven ost. Lägg sedan till fyllningen som igår bestod av röd paprika i små bitar, cocktailtomater och stekt bacon. Kryddat med timjan, basilika och vitlök.

Variationer
Svensk - västerbottenost med spenat och färska örter, gärna med kräftstjärtar eller valfri fisk.
Italiensk - parmesan och pesto med soltorkade tomater och citronsaft istället för en del av mjölken. Italiensk korv i tunna skivor är också en variant.
Fransk - vräk på med ost! Krydda med muskot, vitlök och saffran.

Grädda i cirka 30 minuter tills frittatan (eller ugnsomelleten) fått en gyllene färg. Servera med sallad och grovt bröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0